Известие

Collapse
No announcement yet.

Скапа се сервото на волана

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скапа се сервото на волана

Днес като я запалих волана си остана твърд като камък. Палих и гасих 100 пъти ама нищо. Последния път всичко си беше наред. И нещо друго - чува се странен шум нещо като виене от посока на помпата за сервото на волана. Ремъкът е наред проверих го.
    Някой може ли да каже какво става?
    '98 Alfa Romeo 156 1,8 16V Twin Spark

Re: Скапа се сервото на волана

Първоначално публикувано от Hristo_156
    Днес като я запалих волана си остана твърд като камък. Палих и гасих 100 пъти ама нищо. Последния път всичко си беше наред. И нещо друго - чува се странен шум нещо като виене от посока на помпата за сервото на волана. Ремъкът е наред проверих го.
    Някой може ли да каже какво става?
    Погледни дали не ти е изтекла хидравличната течност. Върху контейнера има знак с формата на волан. На мен скоро ми се случи това. Оказа се спукан маркуч.
    146 1.6 TS 01.97

Comment

Това го проверих маслото е почти на максимума. друго е.

Comment

Първоначално публикувано от Hristo_156
        Това го проверих маслото е почти на максимума. друго е.
        ако маслото седи в съда, наи вероятно проблема е в помпата, която по някаква причина не създава налягане, сигурен ли си че помпата ВЪРТИ? Ремъкът не е единственото условие за това. Огледай помпата.
        sigpic
        === 75 1.8 T '86 ===
        === 156 SW 2.4 JTD '01 ===

If Rust Is Lighter Than Carbon Fibre, My 75 Is A Superleggera!

Comment

Благодаря за съветите!
          Обаче...
          Днес, с доста зор се добрах до Ванто трейд. Воланът беше като на Зил.
          Оказа се, че има запушване в блендата на хидравличната система. Тази бъзикня поддържала постоянно налягане в системата. Някакъв боклук и тиня са запушили това нещо. То май не беше сменяно маслото от как е излязла от завода. Почистили са го местото и са сложили ново масло.
          Абе гледах го аз моето, че е сиво и мътно. То и новото май е леко мътничко ама е поне е розово. Та в крайна сметка май беше малкият дявол. Минах с около 60лева. Направо чудо, като се има предвид че нова помпа била поне 600. В крайна сметка няма гаранции, че няма пак да се запуши. Така ми казаха.
          Да пази Бог.

Comment

Може ли някои да ми каже адреса на Ванто трейд и телефон ако има Благодаря предварително ето ми емаила ако тука неможе да се прави реклама krasi86@abv.bg
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD juni 00

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=632

ето ги
              '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
              '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
              '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Working...
              X